Hei,

Minulla on tytär puoliksi Gambialaisen miehen kanssa. Mies karkotettiin maasta tytön ollessa kaksi vuotias ja nyt tyttö on kahdeksan ja minun pitäisi kutsua mies tapaamaan tytärtään. Mitä riskejä tuohon voisi liittyä? Voiko mies alkaa vaatimaan mitään?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Tapauksessanne merkitystä on sillä, millä perusteella tyttären isä on karkotettu aikanaan maasta. Onko henkilön oleskelulupa päättynyt vai onko karkotuspäätös tehty esimerkiksi tapahtuneen rikoksen vuoksi? Tällä voi olla merkitystä sen kannalta, minkälainen oikeus henkilöllä on palata Suomeen ja oleskella täällä. Jos henkilölle on karkottamisen yhteydessä määrätty myös maahantulokielto, ei Suomeen palaaminen tai täällä vieraileminen ole tällöin mahdollista.

Tyttären isän oikeus tavata tytärtään riippuu vanhempien huoltajuussuhteista tyttäreen. Jos tytär on molempien vanhempien yhteishuoltajuuden alainen, on isällä todennäköisesti oikeus tavata tytärtään ja osallistua hänen elämäänsä. Jos vain toinen vanhemmista (äiti) toimii yksinhuoltajana, ovat tällöin isän oikeudet huomattavasti rajoitetummat.

Lisätietoja karkottamisasiassa kannattaa kysellä esimerkiksi Maahanmuuttovirastosta ja lakimiehemme auttavat mielellään huoltajuuskysymyksissä lakipuhelimessamme.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »