Kaunko kestää ilmoitus tyytymättömyyden ilmoituksen jätöstä huoltajuuskiistassa meneekö se läpi. Ja jääkö käräjä oikeuden päätös voimaan jos tyytymättömyys päätös menee läpi.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Tyytymättömyyden ilmoittaminen käräjäoikeudelle on tehtävä viikon kuluessa käräjäoikeuden ratkaisusta. Näin asianosainen kertoo, ettei tyydy tuomioistuimen päätökseen vaan aikoo hakea muutosta valittamalla. Mikäli käräjäoikeus ei hyväksy tyytymättömyyden ilmoitusta, täytyy sen ilmoittaa välittömästi kirjallisesti siitä asianosaiselle. Yleisin syy, miksi sitä ei hyväksyttäisi, on se, että tyytymättömyys on ilmoitettu väärin tai liian myöhään. Jos käräjäoikeus ei hyväksy tyytymättömyyden ilmoittamista, ei tästä saa valittaa. Asiasta voi kuitenkin tehdä kantelun korkeammalle tuomioistuimelle.

Tyytymättömyyden ilmoittamisen jälkeen asianosaisella on 30 päivää aikaa tuomioistuimen ratkaisusta toimittaa käräjäoikeuteen valituskirjelmä, mikä osoitetaan hovioikeudelle. Tämän jälkeen vastapuolella (joka ei ole vielä valittanut) on valittajan valitusajasta lähtien 2 viikon ajan oikeus tehdä vastavalitus käräjäoikeuteen.

Mikäli kuitenkin tyytymättömyyttä ei ilmoiteta ajoissa tai valituskirjelmiä ei toimiteta tai tehdä oikein, tulee ratkaisu lainvoimaiseksi. Mikäli kaikki kuitenkin hoidetaan oikein ja aikataulujen mukaan ja tyytymättömyyden ilmoittaminen hyväksytään ja valituskirjelmä myös, käsitellään asia hovioikeudessa. Asian käsiteltyä hovioikeudessa, voimaan tulee se, mitä hovioikeudessa päätetään: he voivat esimerkiksi päättää, että muuttavat käräjäoikeuden tuomiota tai jättää sen sellaisenaan voimaan.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »