Isäni kuoli ja hänellä oli hallintaoikeustestamentti äitini kanssa. Lisäksi oli testamentissa määritetty, että itse en peri vanhempiani, vaan lapseni. Kysymykseni kuuluu, tuleeko lapsilleni jo nyt perintöveroja maksettavaksi vai vasta äitini kuoltua? Miten perintöverot määräytyvät lapsilleni? Kiitos

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistäsi,

Perintövero määrätään jokaiselle perilliselle erikseen. Veron määrä riippuu perillisen perintöosan suuruudesta. Vainajan ja perinnönsaajan sukulaisuussuhde vaikuttaa myös perintöveron määrään. Ensimmäiseen veroluokkaan kuuluvat vainajan lapsenlapset. Alle 20 000 euron suuruisesta perintöosasta ei tarvitse kuitenkaan maksaa veroa. Perintöveroprosessi käynnistyy kun perukirja jätetään verotoimistoon, joten käytännössä vero tulee maksuun pian.

Mikäli omistusoikeus siirtyy tässä tapauksessa lapsillesi, maksavat he perintöveron perintöosan suuruuden mukaan. Verotus kuitenkin kevenee lesken hallintaoikeuden vuoksi, sillä ns. hallintaoikeuden arvo vähennetään peril­listen perin­töve­ron perusteena ole­vasta perin­nöstä.

Perintöveroon liittyvissä tarkentavissa kysymyksissä kannattaa olla yhteydessä lakimiehiimme.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »