Isäni kuoli. Hänellä ja uudella vaimolla on testamentti tehty 1999. Tämä on "täysin omistusoikeuksin kaiken ensin kuolleen omaisuuden." Isäni ei koskaan ole näin maininnut, päinvastoin aina puhui kuinka talo jää minulle. Talon isä oli hankkinut ennen uutta avioliittoa veljen perikunnalta ja on lainhuudonkin mukaan yksin hänen nimissä. Yritin hänelle aina oikaista että puolet talosta kuuluu uudelle vaimolle, koska heillä ei ole avioehtoa. Täysi omistusoikeus tuntui olevan leskellekin yllätys. Tämä ei ole isäni viimeinen tahto, ei ole koskaan ollut, että yli 80 vuotta suvussa ollut talo menee pois suvusta. Perukirjoituksta tekevä hlö sanoi että minun ei tarvitse hyväksyä testamenttiä? Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Vaadin lakiosuutta, tuleeko se tehdä haastemiehen välityksellä?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Koska olet rintaperillinen, sinulla on perintökaaren mukaan oikeus lakiosaan isäsi jäämistöstä. Isäsi tekemä testamentti on tehoton siltä osin kuin se estää sinua saamasta sinulle kuuluvaa lakiosaa.

Jos haluat saada lakiosasi, sinun on vedottava testamentin tehottomuuteen ilmoittamalla lakiosaa koskeva vaatimuksesi testamentin saajalle haastemiehen välityksellä tai muutoin todistettavasti kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun testamentti on annettu sinulle tiedoksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »