Minilex - Lakipuhelin

Pesänselvittäjän oikeus olla maksamatta pesän velkoja osakkaalle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osakas on koonnut yhteen listaan kaikki pesän velat hänelle tarkoin selostuksin. Mukana on on mm lähes pari vuotta sitten osakkaiden allekirjoittamaan perukirjaan merkitty velka osakkaalle. Osakas on pyytänyt maksuja useaan otteeseen useamman kuukauden ajan, pesänselvittäjä pyytää aika ajoin yleisellä tasolla lausuntoa toiselta osakkaalta, joka pyytelee esim. tarkennuksia yleisellä tasolla. Kukaan ei kiellä, etteikö maksut olisi aiheellisia tai tartu yksittäisiin velkoihin. Pesänselvittäjän tuntiveloitus 250e. Kuinka kauan esim. perukirjaan merkitty velka osakkaalle voi olla maksamatta? Voiko osakas periä maksuja esim. perintätoimiston kautta?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Perukirjaan merkitty velka osakkaalle ei ole lähtökohtaisesti erityisasemassa muihin velkoihin nähden. Pesänselvityksessä pesänselvittäjä maksaa velkoja sen mukaan, kun pesässä on niihin varaa. Jos esimerkiksi omaisuutta joudutaan myymään, velkojen maksussa voi kestää pitkäänkin. Jos joku osakas riitauttaa velan, asiaa joudutaan selvittämään.

Velat on maksettava viimeistään ennen perinnönjaon toteuttamista. Jos kaikki osakkaat siihen suostuvat ja pesässä riittää varoja, voidaan osakkaalle oleva velka toki maksaa aiemminkin. Pesänselvittäjän pitää kuitenkin huomioida kaikki velat ja velkojat.

Asiasta kannattaa keskustella ja pyytää velan nopeampaa maksua, jos se on mahdollista pesän tilanne huomioon ottaen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »