Hei,

Jos kuolinpesästä löytyy yli 10 vuotta vanha velkakirja esim. 50 000€ (eli velkaa perinnön saajalle). 50 000€ vähennetään ilmeisesti perinnön verotus arvosta. Pitääkö pystyä näyttämään toteen, että yli 10 vuotta sitten on oikeasti annettu kyseinen rahasumma. Eli onko rahan antaminen rikosoikeudellisesti vanhentunut, vaikka velkakirja olisikin kuolinhetkellä voimassa (on vähennetty vuosittain velkaa tms.)

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, ja kiitos viestistäsi.

Yleensä verottaja vaatii todistusta kuolinpesän veloista, varsinkin kun velkoja on kuolinpesän osakas. Noin suuren velan olemassaolo on voitava näyttää toteen velkakirjalla tai muulla kirjallisella todisteella, jossa on oltava velallisen allekirjoitus.

Velan vanhentumisesta säädetään velan vanhentumisesta annetussa laissa. Jos eräpäivästä ei ole sovittu ja kyse on ns. ”tavallisesta” velasta, velka vanhentuu 10 vuoden kuluttua sen syntyhetkestä, jollei vanhentumista ole sitä ennen katkaistu. Velan määrän vähentäminen katkaisee velan vanhentumista. Sen jälkeen kun velka on erääntynyt maksettavaksi, velka vanhentuu kolmen vuoden jälkeen erääntymispäivästä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »