Kysymykseni koskee kuolinpesän vuokramaata.Vanhemmilla oli oman tontin kyljessä autotallirakennus joka kuuluu kuolinpesälle mutta sen maapohja on ollut vuokralla naapurilta iät ja ajat.Perillisten riitaannuttua yksi perillisistä meni tekemään uuden vuokrasopimuksen vuokranantajan kanssa. Hän olettaa että tallirakennus on tämän jälkeen hänen yksityiskäytössä mutta eikö tallirakennus ole perikunnan eli kaikkien perillisten yhteistä omaisuutta. Toimiko vuokranantaja oikein tehdessään vuokrasopimuksen vain yhden perillisen kanssa kysymättä koko perikunnalta. Sopimus on toki nyt henk.kohtainen. Pystyykö tämä yksi perillinen nyt esim. vaatimaan tallia purettavaksi vuokraamaltaan maalta? Maalla kun ollaan niin vanhempien vuokrasopimus on uusittu suusanallisesti ja hoidettu esim. jauhosäkeillä.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos kysymyksestäsi.

Päätöksenteko kuolinpesässä vaatii pääsääntöisesti yhteishallinnon kaikkien osakkaiden yksimielisyyttä. Kuolinpesän yhteishallinnolla tarkoitetaan, että kuolinpesän osakkaat hallinnoivat jäämistöomaisuutta yhdessä. Kaikkien kuolinpesän osakkaiden suostumus tietylle toimenpiteelle täytyy saada, jotta se voitaisiin panna täytäntöön.

Kuolinpesän osakas ei voi yhteishallintoa koskevien säännösten vastaisesti yksinään tehdä vuokrasopimus kuolinpesän osalta ilman kaikkien muiden kuolinpesän osakkaiden suostumusta, ellei kaikki muut pesän osakkaat ovat valtuuttaneet häntä hoitamaan pesän asioita heidän puolesta. Siten vuokrasopimus on tehoton siltä osin kuin se estää kuolinpesän muut osakkaat hyödyntämästä kuolinpesän omaisuutta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »