olenko pulassa?,olen hoitanut perikuntaa ja sen asioita veljeni suullisella sopimuksella yli 2 vuotta,kiinteistö piti saada tyhjäksi kun siitä oli kaupat syntymässä.realisoin vanhan arvottoman traktorin. koska sitä ei saanut mihinkään talteen sain siitä 150e ,mutta kuittia ei löydy mistään(ostaja on tiedossa)...ja veljeni tiesi että kiinteistö pitää tyhjentää kuten myös sen että romu pitää myydä/saada pois jopa maksaa romuttajalle.nyt veljeni on hakenut oikeudelta pesän selvittäjää.yli 2vuoden jälkeen siis...

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos kysymyksestäsi.

Jakamattoman kuolinpesän hallintoa koskeva sopimus on muotovapainen. Siten suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinen sopimus kuolinpesän hallinnosta. Mikäli sinä ja veljesi eivät ole sopineet sen tarkemmin pesän hallinnon sisällöstä voidaan katsoa sopimuksen koskevan kaikkea kuolinpesään kuuluvaa omaisuutta. Tämän ja kertomiesi mukaan et ole varsinaisessa pulassa. Mitään ei myöskään viittaa siihen, että olet toiminut kuolinpesän osakkaiden intressien vastaisesti.

Veljelläsi on itsenäinen ja ehdoton oikeus hakea pesänselvittäjän määräämistä kuolinpesään riippumatta siitä, miten olet hoitanut kuolinpesän hallintoa liittyviä tehtäviä. Mikäli käräjäoikeus määrää pesänselvittäjän kuolinpesään, siirtyy koko jäämistö hänen hallintoon. Tämä tarkoittaa sitä, että sinä ja veljesi ei voi enää edustaa kuolinpesää ja tehdä oikeustoimia kuolinpesän osalta. Pesänselvittäjän varsinainen tehtävä on saattaa kuolinpesä jakokuntoon, jotta perinnönjako voidaan toimittaa.

Mikäli sinulle jäi vielä jotain kysyttävää asiaan liittyen, voit olla yhteydessä Minilexin lakimiehiin. He auttavat mielellään.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »