Siskoni kuoli 8kk sitten.Hänellä oli omaisuutena tili,joka jaettiin sisarusten kesken.Sisar,joka oli valtuutettuna maksamaan jokaiselle osuus,ei maksa.Onko jokin aikaraja milloin tälläinen jako tulisi tehdä.Vai voiko hän pantata,kuinka kauan haluaa rahoja?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!
Oletan, että olette tehneet aikoinanne perunkirjoituksen ja pesänselvityksen siskonne varoista ja veloista. Pesänselvityksen jälkeen jokaisella kuolinpesän osakkaalla on oikeus vaatia pesänjakoa. Koska olette sopineet jakamisesta keskenänne, on kyseessä sopimusjako. Tällä tarkoitetaan, että olette sopineet osakkaiden kanssa keskenänne, kuinka jäljelle jääneet varat jaetaan ettekä ole käyttäneet tähän pesänjakajaa.

Teillä jokaisella on siis oikeus vaatia pesänjakoa eli että varat jaetaan teille perillisille. Mikäli siskonne, jolla varat on, ei suostu jakoa toimittamaan, voitte hakea pesänjakajaa toimittamaan perinnönjaon. Tämä kuitenkin kannattaa tehdä vasta, jos ette pääse sopuun jakamisesta muuten. Pesänjakajan palkkaaminen myös maksaa, joten halvempi vaihtoehto on yrittää vielä saada siskonne vapaaehtoisesti jakamaan varat. Aikarajaa perinnönjaolle ei ole, mutta siskonne olisi pitänyt tehdä se silloin, kun joku teistä on vaatinut perinnönjakoa eikä viivytellä näin montaa kuukautta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »