Minulla on ulosotossa velkaa jota maksan kuukausittain palkastani. Nyt toinen vanhemmistani kuoli. Hänelle jäi jonkin verran rahaa. Ja äitini kanssa yhteinen asunto-osake. Vanhempani olivat naimisissa ja kaikki tilit yhteisiä. Kuolinpesää ei jaeta. Mutta miten käy perinnölle kun minulla on velkaa ulosotossa. Meitä sisaruksia on kaksi. Meneekö kaikki raha mitä saan niitä n suoraan ulosottoon vaikka minulta pidätetään jo palkasta?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Perinnöstä saatu raha on ulosmittauskelpoista ja on hyvin mahdollista, että se menisi ulosottoon palkan sijasta. Tätä kannattaa selvittää ulosottotoimistolta. Ensisijaisesti ulosotto kuitenkin pyrkii ulosmittaamaan velan rahana.

Velallisella on kuitenkin oikeus luopua oikeudesta perintöön, jolloinka ulosotolla ei ole oikeutta sitä ulosmitata. Perittävällä on oikeus antaa perinnöstä luopumisilmoitus kuolinpesälle perittävän kuoleman jälkeenkin.

Jos kuitenkin ulosmittauspäätös on jo tehty, ei velallinen voi lain mukaan hakijaa sitovasti luopua oikeudestaan perintöön.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »