meillä on avioero päällä,äiti luopui perinnöstä,kenelle äidin osuus menee,meillä on kaksi lasta poika 16v ja tytär 15v,äidillä veli.ymmärtääkseni äidin osuus menee perintökaaren mukaan lapsille,meillä on yhteishuoltajuus,ymmärtääkseni vanhemmat vaalivat alaikäisten lasten omaisuutta yhteisesti,vai voiko toinen vanhempi estää toista vanhenpaa lasten osuuden hallintaan

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Jos lasten äiti luopuu perinnöstä, hänen osuutensa siirtyy lapsille.

Alaikäisen edunvalvojina ovat hänen huoltajansa. Koska teillä on yhteishuoltajuus, olette molemmat lasten edunvalvojia, ja teidän on yhdessä huolehdittava edunvalvojan tehtävistä, ellei tuomioistuin ole erikseen päättänyt miten tehtävät teidän kesken jaetaan. Tämä koskee tietenkin myös lasten omaisuudesta huolehtimista.

Yhdessä päättämisestä voi poiketa vain siinä tapauksessa, että toinen teistä ei matkan, sairauden tai muun syyn vuoksi voi osallistua päätökseen tekemiseen ja viivästyksestä asiasta päättämisessä koituisi haittaa. Tosin tämä poikkeus ei koske sellaisia asioita, joilla on huomattava merkitys päämiehelle - siis tässä tapauksessa lapsille - ellei päämiehen etu selvästi vaadi, että toimitaan toisin.

Siinä tapauksessa, että omaisuuden hoidosta tulee erimielisyyksiä ja asian ratkaisun viivästyminen olisi haitallista lasten kannalta, edunvalvoja voi pyytää holhousviranomaiselta päätöstä siitä, kumman mielipidettä noudatetaan.

Pääsääntöisesti lasten äiti ei siis voi laillisesti yksin estää toisen huoltajan tehtäviä edunvalvojana.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »