Voiko perinnönjakokirjan todistajana olla osakkaan isä tai muu sukulainen, vai kelpaavatko vain täysin ulkopuoliset henkilöt?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kun perinnönjako tehdään, on sopimusjakokirja todistettava. Sopimusjakokirja laaditaan vain sopimusjaossa eli silloin, kun perilliset sopivat jaon sisällöstä ja reaalisesta jaosta. Jos kyseessä on pesänjakajan tekemä perinnönjakoratkaisu ja siihen liittyvä reaalinen jako eli toimitusjako, on pesänjakajan allekirjoitus yksin riittävä, eikä tätä jakokirjaa tarvitse todistaa.

Sopimusjakokirjassa kahden todistajan tulee vahvistaa sopimusjaossa syntynyt jakokirja allekirjoituksillaan. Todistajien on oltava esteettömiä. Todistajilla ei siis saa olla sellaista liityntää asiaan tai asianosaisiin, joka voi vaikuttaa todistajan puolueettomuuteen. Osakkaan isä ei siten voi toimia jakokirjan todistajana. Sukulaisuussuhde itsessään ei välttämättä estä henkilön toimimista todistajana, jos kyseessä on esimerkiksi kaukainen sukulainen. Esteellisiä todistajia ovat asianosaisen nykyinen tai entinen puoliso, asianosaiseen suoraan etenevässä tai takenevassa polvessa oleva sukulainen tai näiden sukulaisten nykyinen/entinen puoliso, asianosaisen sisarukset tai näiden aviopuolisot sekä asianosaisen ottovanhemmat tai ottolapset.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »