Tuleeko kaikkien perikunnan osakkaiden olla yhtä aikaa paikalla kun ko asiakirja allekirjoitetaan vai voiko sitä kierrättää esim. postin välityksellä niin että jokainen allekirjoittaa sen kotonaan toisella paikkakunnalla?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Perinnönjaosta on laadittava jakokirja, joka on allekirjoitettava. Sopimusjaossa laadittavan jakokirjan allekirjoittavat kaikki jako-osakkaat. Jos perillinen on luovuttanut perintöosuutensa, jakokirjan allekirjoittaa sekä perintöosuuden luovuttaja että luovutuksensaaja, ellei perillinen ole valtuuttanut luovutuksensaajaa allekirjoittamaan jakokirjaa puolestaan. Osakas voi myös valtuuttaa asiamiehen allekirjoittamaan sopimusjakokirjan, jolloin valtakirja on tällöin liitettävä jakokirjan oheen. Osakkaiden allekirjoituksilta ei kuitenkaan vaadita yhtäaikaisuutta. Sopimusjaossa myös kahden esteettömän todistajan tulee allekirjoittaa jakokirja.

Toimitusjaossa jakokirjan allekirjoittaa pesänjakaja, eikä todistajia tällöin tarvita. Osakkaat voivat kuitenkin halutessaan hyväksyä toimitusjaon hyväksymisklausuulilla.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »