Olen perinnyt rivitalon. Asun USA:ssa ja haluaisin myydä talon melko nopeasti, koska en voi asua siinä. En kuitenkaan voi myydä ( enkä edes vuokrata) taloa ennen kuin sauna- pesutilat on korjattu (kosteusvauriot). Remontti maksaa noin 30,000 euroa.
Mitä minun pitäisi nyt toimia? Asunnon arviohinta ei ollutkaan oikea, koska en tiennyt vauriosta. Jos taas teen remontin ja myyn talon remontin jälkeen, myyntihinta pitäisi mennä reilusti yli arvion, jotta saisin edes osan remonttikustannuksista takaisin ja silloin joutuisin maksamaan veroa myyntivoitosta.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Perintönä saadun omaisuuden luovutusvoittoverotusta laskettaessa omaisuuden hankintahintana pidetään perintöverotuksessa vahvistettua arvoa. Omaisuus arvostetaan perunkirjoituksessa vainajan kuolinhetken mukaiseen käypään arvoon. Joskus voi käydä niin, että omaisuus myydään perintöverotuksen toimittamisen jälkeen, jolloin huomataan, että omaisuudesta saatu myyntihinta oli huomattavasti suurempi kuin omaisuuden perintöverotusarvo. Tällöin saadusta myyntivoitosta tulee maksaa luovutusvoittoveroa.
Tällaisissa tilanteissa perintöverotusta voidaan oikaista. Perintöverotuksessa omaisuudelle vahvistettua arvoa korotetaan, joka puolestaan kasvattaa maksettavan perintöveron määrää. Vastaavasti suurempi perintöverotusarvo pienentää saatua luovutusvoittoa, jolloin maksettavan luovutusvoittoveron määrä pienenee. Tämä johtaa perillisen kannalta pienempään kokonaisverorasitukseen, koska perintöverotus on kevyempää kuin luovutusvoittoverotus.
Jos siis teet remontin ja sen jälkeen myyt asunnon ja saat siitä myyntihinnan, joka ylittää reilusti perintöverotuksessa vahvistetun arvon, kannattaa vaatia perintöverotuksen oikaisua, jotta maksettava luovutusvoittovero pienenee. Remontin kustannukset huomioidaan kuitenkin luovutusvoittoveroa laskettaessa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »