kun kuolinpesä myydään niin kauanko siitä myynti päivästä kestää ennenkuin ulosottomies voi periä perittävän summan tilitäni

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, ja kiitos viestistäsi.

Nyt ei käy selvästi ilmi, onko perinnönjako jo suoritettu. Oletan, että ulosmittauspäätös on tehty ja sinulle tai kuolinpesälle on annettu tiedoksi maksukiellon. Tällöin sinun velasta saadaan ulosmitata osuutesi kuolinpesästä. Maksukiellon tiedoksiantamisen jälkeen muut pesän osakkaat eivät saa luovuttaa sinulle kuolinpesän varoja.

Siinä tapauksessa, että maksukielto on annettu tiedoksi vasta perinnönjaon jälkeen, et saa ilman ulosottomiehen lupaa luovuttaa tai pantata omaisuuttasi tai muutoin määrätä siitä. Kielto on voimassa heti, kun se on annettu tiedoksi. Maksukiellon tiedoksisaannin jälkeen sinua koskee myös määräämiskielto. Määräämiskiellolla tarkoitetaan, ettet saa hävittää taikka ilman ulosottomiehen lupaa luovuttaa tai pantata ulosmitattua omaisuutta tai muutoin määrätä siitä tehokkaalla tavalla. Eli lyhyesti sanottuna, ulosottomies voi viivytyksettä periä perittävän summan tililtäsi.

Mikäli halua tarkentavia tietoja, voit olla yhteydessä Minilexin lakimiehiin.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »