Biologinen äitini kuoli ja olen ns. heikon adoption alla. Minut on annettu adoptioon 60-luvulla. Äidilläni on 2 muuta lasta kenelle hän testamenttasi omaisuutensa. Olen saanut lakiosuuteni perinnöstä. Perunkirjassa oli myös henkivakuutukset, eläkesijoitusvakuutus ja siinä edunsaajana omaiset sekä säästöhenkivakuutus jossa edunsaajana lapset. Olenko näihin perintöoikeutettu? Henkivakuutusyhtiö ei ole antanut tästä mitään päätöstä ja aikaa kulunut jo muutama kuukausi.

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, ja kiitos viestistäsi.

Mikäli vakuutussopimukseen on merkitty edunsaajaksi lähiomaiset, vakuutuskorvaukset jakautuvat niin, että puolet vakuutuskorvauksesta menee eloon jääneelle puolisolle ja loput jaetaan tasan muiden perillisten kesken. Lähiomaisena pidetään mm. vakuutuksenottajan rintaperillistä, ottolasta tai kasvattilasta. Heikon adoption alla olevan henkilön perintöoikeudellinen suhde biologisiin vanhempiin ja heidän sukuunsa ei katkea.

Kun olet samalla oikeutettu perimään sinun biologiset vanhemmat, olet myös oikeutettu saamaan heidän kuoleman johdosta maksettavia henkivakuutuskorvauksia edunsaajamääräyksen nojalla. Saattaa hyvinkin olla niin, että henkivakuutusyhtiö ei kerta kaikkiaan ollut tietoinen siitä, että heikon adoption alla oleva henkilö perii biologisen vanhempansa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »