Onko avioeron yhteydessä tehtävässä ositussopimuksessa välttämättä mainittava omaisuuden tarkka arvo, vai voiko jaosta sopia mainitsemalla vain kiinteistön nimen/osoitteen tai pankkitilin numeron ilman saldoa? Tässä tapauksessa puhutaan omaisuudesta, jota on useammassa maassa. Voisiko osituksen tehdä määrittelemällä, että puoliso A saa maassa X olevan omaisuuden ja puoliso B maassa Y olevan omaisuuden, ilman sen enempiä yksityskohtia?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Osituksen tarkoituksena on puolisoiden avio-oikeuden alaisen omaisuuden määrän selvittäminen sekä avio-oikeuden purkaminen. Osituksessa selvitetään kummankin puolison avio-oikeuden alaisen omaisuuden määrä ja omaisuuden yhteenlaskettu säästö. Tämän perusteella määritetään, onko jompikumpi puoliso velvollinen maksamaan tasinkoa.
Puolisoiden omaisuuden määrän selvittäminen ja tasingon määrän laskeminen ei kovin helposti onnistu ilman, että omaisuuden arvo määritettäisiin ja merkittäisiin ositussopimukseen. Jos tarkoituksenanne on kuitenkin toteuttaa ositus siten, että kumpikin puoliso pitää oman omaisuutensa, eikä tasinkoa makseta, ei tällöin myöskään omaisuuden arvostaminen ole välttämättä tarpeen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »