Minilex - Lakipuhelin

Lesken hallintaoikeus, voiko leski myydä testamentin perusteella

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perittävällä ja leskellä oli keskinäinen hallintaoikeustestamentti, jonka nojalla leski saa koko pesän omaisuuden hallintaoikeudella. Lisäksi testamentissa oli kirjattu, että leski voi myydä omaisuutta.
Hallintaoikeushan omaisuuteen ei käsittääkseni anna lupaa myydä tai käyttää esim. tilillä olevia rahoja. Kysymys kuuluu, voidaanko testamentilla antaa oikeus myös tilillä olevien varojen käyttöön sekä omaisuuden myyntiin, jos testamentissa on maininta oikeudesta myydä? Onko testamentti pätevä?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Testamentilla voidaan antaa toiselle henkilölle täysi omaisuuden hallintaoikeus. Hallintaoikeus ei kuitenkaan oikeuta omaisuuden myyntiin, sillä myyminen on omaisuuden omistajan oikeus. Jos kuitenkin testamentissa on määrätty niin, että leskellä on oikeus myös omaisuuden myyntiin ja myynnistä saadun varallisuuden omistukseen, kuulostaa määräys hieman ristiriitaiselta.

Tilanteessa kyseeseen voi tulla testamentin tulkinta. Testamenttia tulee tulkita aina sen tekijän tarkoitusperien mukaisesti. Tilanteessa olisi suositeltavaa ottaa yhteyttä testamenttiin perehtyneeseen lakimieheen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »