Kuolinpesällä, jossa ei ole osakkaita on ajoneuvo josta kertyy vero ja vakuutusmaksuja. ajoneuvo ei kuitenkaan ole enää liikenteessä. Kuolinpesällä ei ole varoja laskujen maksuun . Miten ja kenellä on oikeus poistaa ajoneuvon rekisteristä

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Jos vainajalta ei jäänyt perillisiä eikä hän myöskään ole todistettavasti tehnyt testamenttia omaisuudestaan, kuolinpesän hallinto sekä itse jäämistö siirtyvät valtiolle. Ensimmäiseksi henkilön kuolemasta on tehtävä ilmoitus Valtiokonttori-nimiselle viranomaiselle. Ilmoitus on suositeltavaa tehdä valtiokonttori.fi- sivustolta löytyvällä lomakkeella.

Ilmoituksen saatuaan Valtiokonttori määrää kuolinpesälle pesänhoitajan, joka hoitaa kuolinpesän asioita ja valmistelee perunkirjoituksen. Pesänhoitaja voi tehdä oikeustoimia kuolinpesän lukuun, joten hän voi myös huolehtia ajoneuvon rekisteristä poistamisesta.

Valtiokonttorin määräämä pesänhoitaja ottaa yhteyttä siihen henkilöön joka on tehnyt ilmoituksen kuolemasta, ja tässä yhteydessä onkin hyvä ilmoittaa pesänhoitajalle, miten hänen toivotaan menettelevän ajoneuvon suhteen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »