Minilex - Lakipuhelin

Kannattaako käräjäoikeuden päätöstä valittaa huolltajuuskiistassa

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Menetin lapset 3v ja 7v, käynyt koulua yhden vuoden isälle. Molemmat vanhemmat ovat soveliaita huoltajia. Muutin toiselle paikkakunnalle äkkinäisesti, missä tukiverkosto. Käräjäoikeuden päätöksessä minulla on paremmat edellykset hoitaa lapsia. Sosialiviranomaiset oli suositus että, että lapset jäisivät minun luokse. Isällä olisi vakaammat olot, mikä ei pidä paikkaansa jos asianajaja olisi osannut asiansa Minä olen hoitanut lapset alusta asti yksin. Isällä on virma ja vakiotyö on tosi kiireinen. Minä olen opiskelia ja asun tällä hetkellä vanhempien luona. Opiskeluni jatkuu yhden vuoden. Tarkoitus jatkaa opiskelua noin kolme vuotta,mitä päätöksessä ei tullut ilmi. Eli vakaammat olot. Isän mahdollisuudet olla lasten kassa ovat homattatvastivähemmät kuin minulla. minulla kesät vapaat

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Päätöksen valittamisesta hovioikeuteen käräjäoikeuden päätöksestä teet sinä: mikäli olet tyytyväinen käräjäoikeuden päätökseen, ei valittamiseen ole aihetta. Mikäli sinusta taas tuntuu, ettet ole tyytyväinen käräjäoikeuden päätökseen, voit viikon kuluessa päätöksen antamisesta ilmoittaa tyytymättömyytesi käräjäoikeudelle. Kun käräjäoikeus hyväksyy tyytymättömyytesi ilmoituksen, sinulla on päätöksen antamisesta lähtien 30 päivää aikaa antaa käräjäoikeudelle valituskirjelmä, joka osoitetaan hovioikeuteen. Tämän jälkeen vastapuolellasi, eli lapsesi isällä, on oikeus vastavalitukseen.

Mikäli asia etenee hovioikeuteen asti, voi käräjäoikeuden päätös pysyä siellä ennallaan tai hovioikeus voi antaa uuden päätöksen asiassa. Huoltajuuskiistoissa suosittelen käyttämään lakiammattilaisten apua, jotta kaikki sujuu oikein. Mikäli sinulla ei ole oikeusturvavakuutusta tai sinulla on pienet tulot, voit hakea tähän myös oikeusapua: tästä saat lisätietoa käymällä tai soittamalla paikkakuntasi oikeusaputoimistoon.

Huoltajuusasiat ovat usein yksityiskohtaisia tapauksia, joiden ratkaisuja on vaikea arvata tietämättä kaikkia yksityiskohtia. Päätöksestä valittamisen ”kannattavuus” riippuu nyt sinusta itsestäsi, oletko tyytyväinen tuomioon vai et.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »