Voiko lasten äidiltä vaatia esim. kuitteja tms., mihin maksamani elatusapu on käytetty? Minulla on syytä olettaa, ettei elatusapua käytetä ainakaan pelkästään lasten hyväksi. Lapset kulkevat (ainakin aina minun luokseni tullessaan) reikäisissä housuissa ja likaisissa paidoissa. Äiti valittaa toimeentuloa. Siitä huolimatta hänellä on varaa käydä mm. Tallinnassa kerran-pari kuussa. Onko isällä mitään mahdollisuutta varmistua /vaatia sitä, että maksettu elatusapu todella tulee lasten hyväksi eikä äidin omiin menoihin?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Elatusavun tarkoituksena on kattaa lapsen tarpeet kuukausittain, kuten ravinto, asuminen sekä vaatteet ja harrastukset. Elatusavun siis kuuluisi mennä näihin joka kuukausi lapsen hyväksi. Vaikka oletkin elatusavun maksaja, ei sinulla ole oikeutta saada kuitteja lasten äidiltä, mihin rahat menevät: saattaisi myös olla vaikea äidinkään todistaa, että tietyillä rahoilla on ostettu juuri tiettyjä asioita. Näin ollen sinun tulee vain luottaa, että rahat menevät lapsillesi.

Mikäli kuitenkin usein huomaat, että lapsilla on rikkinäiset ja likaiset vaatteet päällä, voit tietenkin yrittää ensiksi asiallisesti keskustella asiasta lasten äidin kanssa. Mikäli tämä ei onnistu, voit aina keskustella mieltä askarruttavista asioista lastenvalvojan kanssa. Lastenvalvojalta voit myös kysellä elatusavun suuruudesta ja tarpeellisuudesta ja sen perusteista. Elatusapujen kuitenkin pitäisi mennä lasten tarpeisiin, ei heidän äitinsä omiin menoihin.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »