Kyseessä on nelihenkinen perhe, jonka isä on kuollut yli 10 vuotta sitten. Perunkirjoitukset on pidetty eikä muita rintaperillisiä ollut kuin perheen kaksi lasta. Omaisuus jäi kuolinpesälle.
Nyt, yli kymmenen vuoden jälkeen, ilmestyy henkilö, joka kertoo, että hän on edesmenneen isän au-lapsi. Tieto perustuu henkilön oman äidin kertomaan. Isyyttä ei ole koskaan tunnustettu, eikä mitään elatusmaksuja ole maksettu. Todennäköisesti edesmennyt isä ei ole edes tiennyt lapsen olemassaolosta.
Voiko tämä au-lapsi vaatia dna-testiä ja onko hän rintaperillinen?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Jotta au-lapsella olisi oikeus vaatia perintöä biologisen isänsä jälkeen, on isyys vahvistettava nostamalla kanne käräjäoikeudessa. Kun isyys on tuomiolla vahvistettu, au-lapsen perintöoikeus on sama kuin muillakin perillisillä.

Ennen 1.10.1976 syntyneellä au-lapsella ei kuitenkaan pääsääntöisesti ole tuomioistuimessa vahvistetun isyyden perusteellakaan perintöoikeutta biologisen isänsä jälkeen, jos perittävä on kuollut ennen 31.1.2012.

Isyys selvitetään yleensä veritutkimuksilla. Jos vanhemmaksi epäilty on kuollut, voidaan veritutkimus tehdä hänen sukulaisistaan. Kyseisen tutkimuksen tekemiseen vaaditaan joka tapauksessa sukulaisten suostumus.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »