Hei!
Erosin kesän alussa pitkästä avioliitosta. Osituksen teimme lakimiehen kanssa. Osituskirjassa määriteltiin yhteisen talon arvo ja se kuinka paljon mieheni maksaisi minulle kyseisestä talosta. Summa oli silloin jo täysin alakanttiin määritelty, mutta hyväksyin sen. Avioerosta ja asioiden hoitamisesta johtuen olin todella väsynyt ja entinen mieheni käytti tilannetta hyväksi.
Nielen tappioni asunnon kohdalla, mutta. Osituskirjaan kirjattiin, että jaamme irtaimiston keskenämme. Asunnosta pois muuttaessani vein hyvin vähän yhteisiä tavaroita mukanani ja nyt kun olen ex-mieheltäni kysellyt menikö tämä aivan oikein, hän ei suostu tekemään yhteistyötä enään. Yhteistä irtaimistoa ei siis ole jaettu ja hän on saanut pitää siitä lähestulkoon kaiken. Voinko vielä vaatia irtaimistoa itselleni?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Mikäli irtaimisto on osituskirjassa määrätty puolisoiden kesken jaettavaksi, tulisi se lähtökohtaisesti jakaa tasan puolisoiden kesken. Ellei muusta jakotavasta ole sovittu, tulisi kummankin saada itselleen yhtä suuri osa yhteisestä irtaimistosta.

Osituksesta ja erostanne on kulunut vasta niin vähän aikaa, että irtaimiston jakoa on ehdottomasti oikeus vaatia. Mikäli toinen osapuoli ei halua ryhtyä asiassa yhteistyöhön, olisi asia parasta toimittaa jonkun ulkopuolisen avustamana.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »