Saako avopuolisot käyttää vapaasti toistensa autoja?
Avomiehelläni on jo auto, jonka omistaa tällä hetkellä rahoitusyhtiö ja avomieheni on auton haltija. Miehellä pitkä työmatka, joten kilometrejä kertyy paljon vuodessa. Tarkoituksena ostaa halvempi auto sen vuoksi toiseksi autoksi. Nyt minun olisi siis tarkoituksena ostaa auto, ottaa se minun nimiin ja maksaa sen vakuutukset. Saako avomieheni käyttää minun autoani ja minä hänen autoaan vapaasti? Ajoittain varmasti käyttäisimme "omia" autojamme. Mieheni auto on huomattavasti kalliimpi kuin se minkä minä tulisin ostamaan, sen vuoksi emme "myy" autoja toisillemme. Kyseessä siis periaatteessa yhteiset autot perheessä, molemmilla vain nimissä yksi auto ja käyttäisimme niitä ristiin. Olisiko asia erilainen jos olisimme naimisissa?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Avoliitossa, kuten avioliitossakin kumpinkin puoliso omistaa oman omaisuutensa erillään toisistaan. Avioliitossa omistusoikeudet vaikuttavat asiaan vasta avioerotilanteessa kun omaisuutta ositetaan. Koska omistatte autonne kumpikin itse, saatte myös päättää, kuka sitä saa käyttää. Kenelläkään ei ole avioliitossa tai avoliitossa mitään suoranaista oikeutta käyttää toisen omaisuutta ilman toisen hyväksyntää, mutta esimerkiksi auton lainaaminen on täysin sallittua.

Omistaja saa päättää, kuka hänen omaisuuttaan käyttää ja kuka ei. Avoliitossa ei edes ositusta toimiteta avoliiton päättymisen jälkeen. Silloin toimitetaan omaisuuden erottelu jossa kumpikin vain ottaa oman omaisuutensa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »