Lähtötilanteessa ovat neljä sisarusta - A, B, C ja D. Naimaton veli B kuolee ensimmäisenä, jättäen omaisuutensa sisaruksilleen A:lle, C:lle ja D:lle.
Pian B:n kuoleman jälkeen, mutta ennen B:n perunkirjoituksen toimittamista kuolee sisaruksista C, jolla on yksi rintaperillinen, E.
Tässä kohtaa oletettakoon, että ensin toimitetaan B:n perunkirjoitus ja tämän jälkeen C:n. Miten tulisi menetellä B:n perunkirjoitusta toimitettaessa; merkitäänkö B:n perukirjan osakasluetteloon osakkaaksi C:n kuolinpesä vai tuleeko E hänen sijaansa?
Mikäli B:n perukirjaan merkittäisiin osakkaaksi kuolleen osakkaan C:n seuraaja E, tulisiko kuitenkin 1/3 osuus B:n kuolinpesästä merkitä C:n jälkeen toimitettavassa perunkirjoituksessa pesän varoihin?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Perintöoikeutta suomessa sääntelee ennen muuta perintökaari.

Tässä tapauksessa E on C:n rintaperillinen ja siten hänen sijaantuloperillisensä. Mikäli perillinen on kuollut, tulee hänen rintaperillisensä hänen sijaansa, eli tässä tapauksessa osa B:n jäämistöstä menee suoraan E:lle.

E on C:n kuoltua myös tämän kuolinpesän osakas ja ainoana rintaperillisenä hänellä on lakimääräinen oikeus C:n koko omaisuuteen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]