Minilex - Lakipuhelin

Hinnanalennus ja kaupanpurku käytetyn asunnon virheen perusteella

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hinnanalennus on käytetyn asunnon kaupassa virheen ensisijainen seuraamus. Ostajalla on siten asunnon virheen vuoksi oikeus virhettä vastaavaan tai muuten virheeseen nähden kohtuulliseen hinnanalennukseen. Kyseinen hinnanalennus määritetään tapauskohtaisesti, jolloin otetaan huomioon muun muassa virheen merkitys asunnon käyttöön ja vaihtoarvoon. Ostajalla on oikeus saada hinnanalennuksena palautettavalle kauppahinnalle myös tuottokorkoa siitä päivästä lukien, jona myyjä vastaanotti kauppahinnan.

Ostajalla on oikeus purkaa asuntokauppa virheen vuoksi, jos virheestä aiheutuu hänelle olennaista haittaa eikä muuta seuraamusta voida pitää kohtuullisena. Kaupan purkaminen voikin tulla kysymykseen lähinnä silloin, kun virhettä ei voida oikaista ilman olennaista haittaa, eikä hinnanalennus ole riittävä seuraamus virheen merkityksen vuoksi.

Edellä mainitut säännöt eivät koske sellaista tilannetta, jossa myyjänä on elinkeinonharjoittaja. Tällöin nimittäin tulevat sovellettaviksi uuden asunnon kaupan hinnanalennusta ja kaupanpurkua koskevat säännökset.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa