Minilex - Lakipuhelin

Myyjän ennakkoviivästys voi oikeuttaa kaupan purkuun

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ennakkoviivästyksellä tarkoitetaan tilannetta, jossa viivästys ei ole itse asiassa vielä tapahtunut, mutta on painavia syitä olettaa sen tapahtuvan. Ostajalla on tietyissä tilanteissa oikeus purkaa kauppa myyjän ennakkoviivästyksen vuoksi jo ennen kuin asunnon sovittu luovutusajankohta, tai jos on kyse käytetyn asunnon kaupasta, sopimuksen sovittu täyttämisajankohta on käsillä.

Kaupan purkaminen tulee kysymykseen, mikäli on painavia syitä olettaa, että purkuun oikeuttava viivästys tulee tapahtumaan. Kyseinen tilanne on käsillä esimerkiksi silloin, kun asunnon rakennus- tai korjaustyö on niin selkeästi myöhässä aikataulusta, että suurella todennäköisyydellä asunnon valmistumisen voidaan olettaa viivästyvän purkuun oikeuttavalla tavalla.

Myyjän on kuitenkin usein omilla toimillaan mahdollista vaikuttaa siihen, pidetäänkö tilannetta purkamiseen oikeuttavana ennakkoviivästyksenä. Hän voi esimerkiksi antaa ostajalle asianmukaisen selvityksen rakennusaikataulun nopeuttamisesta, kun ostaja kartoittaa tilannetta mahdollista ennakkoviivästystä epäillessään.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa