Minilex - Lakipuhelin

Myyjän tiedonantovelvollisuus asuntokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asunnon myyjällä on laissa säädetty velvollisuus olennaisten tietojen antamiseen. Myyjän tiedonantovelvollisuus on sidottu asunnon virhettä koskevaan säännökseen. Sen mukaan asunnossa on virhe, jos myyjä on ennen kaupan tekoa jättänyt antamatta ostajalle tiedon sellaisesta asuntoa koskevasta erityisestä seikasta, josta hänen täytyy olettaa tienneen ja josta ostaja perustellusti saattoi olettaa saavansa tiedon, ja laiminlyönnin voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan. Tiedonantovelvollisuuteen kuuluu siis myös mahdolliset asunnossa olevat virheet ja muut sen arvoa alentavat seikat.

Myyjän on siis annettava ostajalle kaikki tiedot, jotka myyjä tietää ja joiden voidaan olettaa vaikuttavan asunnonkauppaan. Helposti havaittavista vioista myyjän ei ole kuitenkaan mainittava, sillä ostajan voidaan olettaa havaitsevan ne tarkastaessaan asuntoa ennen kaupan tekoa. Mikäli ostaja laiminlyö selonottovelvollisuutensa, ei hän voi vedota virheenä seikkaan, joka hänen olisi tullut havaita tarkastuksessaan.

Myytäessä asuntoa, on siis ostajalle kerrottava rehellisesti kaikki asunnon kauppaan vaikuttavat tiedot. Näin vältytään ikäviltä tilanteilta. Asuntokaupoissa on kyse suurista taloudellisista asioista, joten ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]