Minilex - Lakipuhelin

Mitä tarkoitetaan rakentamisvaiheessa tapahtuvalla uuden asunnon kaupalla?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Uuden asunnon kauppa voi tapahtua jo rakentamisvaiheessa. Asuntokauppalailla suojataan myös tällaisen uuden asunnon ostajaa. Rakentamisvaiheessa tapahtuvan uuden asunnon kauppaa koskevia säännöksiä sovelletaan silloin, kun asunto-osaketta tai muuta yhteisöosuutta ryhdytään tarjoamaan kuluttajan ostettavaksi sellaisin ehdoin, että hän ei voi ilman seuraamuksia vetäytyä kaupasta. Näiden tarjoaminen tapahtuu ennen kuin rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt kaikki yhteisölle tulevat rakennukset tai lisärakennukset käyttöön otettaviksi.

Nimenomaan näiden tarjoamisen ajankohta erottaa rakennusvaiheessa tapahtuvan uuden asunnon kaupan valmiin uuden asunnon kaupasta. Valmiin uuden asunnon kaupasta on kyse siis silloin, kun kaupan kohdetta tarjotaan kuluttajan ostettavaksi vasta sen jälkeen, kun rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt kaikki rakennukset käyttöönotetuiksi.

Rakentamisvaiheen mukaista uuden asunnon kauppaa koskevia säännöksiä ei kuitenkaan sovelleta, jos yhtiön rakennuksissa on tai tulee olemaan yhteensä enintään kolme asuinhuoneistoa, eikä kyseessä ole asunto-osakeyhtiö tai asunto-osuuskunta. Tällä tarkoitetaan siis lähinnä tilannetta, jossa on kyse kiinteistöosakeyhtiöistä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa