Minilex - Lakipuhelin

Ketä pidetään perustajaosakkaana?


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Perustajaosakkaana pidetään luonnollista henkilöä tai yksityistä tai julkista oikeushenkilöä, joka merkitsee tai muuten omistaa asunto-osakkeen tai muun asuinhuoneiston hallintaan oikeuttavan yhteisöosuuden rakentamisvaiheen aikana. Joissakin tapauksissa yhteisöosuuden rakentamisvaiheen aikana omistavaa henkilöä ei kuitenkaan pidetä perustajaosakkaana.

Perustajaosakkaana ei nimittäin pidetä osakasta, joka on luovuttanut omistusoikeuden yhteisöosuuteen ennen kuin sitä on ryhdytty tarjoamaan kuluttajan ostettavaksi. Tilanne on kuitenkin toinen, mikäli saatetaan todennäköiseksi, että luovutuksensaaja toimii luovuttajan välikätenä.

Lähtökohtaisesti perustajaosakkaana ei pidetä myöskään sellaista kuluttajaa, joka on luovutuksella saanut omistusoikeuden yhteisöosuuteen ennen rakentamisvaiheen päättymistä. Myös tässä tilanteessa kuluttajaa voidaan kuitenkin pitää perustajaosakkaana, jos saatetaan todennäköiseksi, että hän toimii luovuttajan välikätenä.

Perustajaosakkaaksi ei katsota myöskään sellaista luonnollista henkilöä, joka on merkinnyt yhteisöosuuden ennen rakentamisvaiheen päättymistä tarkoituksenaan hankkia asuinhuoneisto itselleen tai perheenjäsenelleen.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa