Minilex - Lakipuhelin

Asuntokaupasta ilmoittaminen isännöitsijälle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuntoa ostaessa ja myydessä on noudatettavia tiettyjä säännöksiä, jotta kaupanteko olisi sujuvaa ja lainmukaista. Asunnon ostaneen henkilön vastuulla on toimittaa isännöitsijälle selvitys asuntokaupasta, jotta hänen omistusoikeutensa voidaan rekisteröidä asunto-osakeyhtiön osakasluetteloon. Myyjällä tätä velvollisuutta ei ole, vaan asia tulee hoitaa joko ostajan tai välittäjän toimesta. 

Mikäli kaupassa on käytetty kiinteistönvälittäjää, toimittaa välittäjä yleensä tarpeelliset asiakirjat perille ostajan puolesta. Jos kyseessä on kuitenkin yksityisten henkilöiden välinen kauppa ilman kiinteistönvälittäjää, tulee asunnon ostajan itse huolehtia tarvittavat liitteet isännöitsijälle. Näitä asiakirjoja ovat esimerkiksi kauppakirja, ilmoitus varainsiirtoverosta, sekä kopio osakekirjasta siirtomerkintöineen. 

Asiakirjojen toimittamisessa isännöitsijälle kannattaa olla ripeä, jotta asunnon uusi omistaja saa kaikki osakkeenomistajan oikeutensa, kuten myös velvollisuutensa käytäntöön. Esimerkiksi vastikkeenmaksuvelvollisuus siirtyy uudelle omistajalle yleensä saman kalenterikuukauden aikana, joten vastikelaskujenkin ajantasaistamiseksi kaupasta kannattaa ilmoittaa niin pian kaupanteon jälkeen, kuin on mahdollista. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa