Minilex - Lakipuhelin

Asunto-osakeyhtiö ja energiatodistus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lain mukaan rakennuksen omistajan, käytännössä siis asunto-osakeyhtiön, vastuulla on, että rakennukselle hankitaan energiatodistus. Mikäli rakennuksen kunnossapitovastuu on lain tai sopimuksen nojalla rakennuksen haltijalla, on vastuu energiatodistuksen hankkimisesta haltijalla.

Isännöitsijäntodistukseen, joka on tiivistelmä asunto-osakeyhtiötä ja osakehuoneistoa koskevista tiedoista, on merkittävä tieto kyseiselle yhtiölle laaditusta energiatodistuksesta tai todistuksen puuttumisesta. Isännöitsijäntodistuksen voivat pyynnöstä saada osakkeenomistaja, pantinhaltija sekä välitysliike.

Energiatodistuksen laatiminen on osa uudisrakennusten rakennuslupaprosessia. Lähtökohtaisesti rakennusta tai huoneistoa myytäessä tai vuokratessa tulee esittelytilanteessa ostajan tai vuokralaisen nähtävillä olla voimassa oleva rakennuksen energiatodistus. Jäljennös energiatodistuksesta on annettava alkuperäisenä tai jäljennöksenä ostajalle tai vuokralaiselle.

Rakennuksen tai sen osan myynti- tai vuokrausilmoituksessa tulee mainita myytävää tai vuokrattavaa kohdetta koskeva energiatehokkuuden tasoa osoittava tunnus.

Energiatodistus on voimassa kunnes se on korvattu uudella, enimmillään kuitenkin 10 vuotta todistuksen laatimisesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa