Minilex - Lakipuhelin

Tarjous sitoo tekijäänsä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jotkut sopimukset tulee tehdä erityisiä määrämuotoja noudattaen, jolloin puhutaankin määrämuotoisista sopimuksista, joita esimerkiksi kiinteistön kauppa edustaa. Jos määrämuotoisia sopimuksia ei oteta huomioon, sopimukset syntyvät sen jälkeen, kun tarjouksen tekijä on saanut vastapuolelta hyväksyvän vastauksen esittämäänsä tarjoukseen. Pääsääntöisesti tarjous ja tarjoukseen annettu vastaus sitovat tekijäänsä ja antajaansa samalla tavalla.

Asunnon myynti-ilmoitus ei ole tarjous, vaan kyseessä on tarjouspyyntö eli kehotus tehdä ostotarjous. Tämä tarkoittaa, ettei asunnon myyjä ole siten sitoutunut myymään asuntoa edes pyydettyä hintaa tarjoavalle ostajalle, ellei myyjä ole tehnyt myyntitarjousta nimenomaiselle ostajalle.

Peruutettu tarjous tai vastaus ei ole sitova silloin, kun peruutus saapuu vastaanottajalle ennen kuin tämä on ottanut selon varsinaisesta tarjouksesta tai vastauksesta tai samaan aikaan, kun tämä tapahtuu. Tarjous tai vastaus voidaan siten peruuttaa aina siihen asti, kunnes vastapuoli ottaa siitä selkoa. Vastaavasti peruuttamisoikeus katkeaa siihen, kun vastapuoli on jo ottanut selon tarjouksesta tai vastauksesta. Sillä, onko vastapuoli jo ryhtynyt sen johdosta johonkin toimenpiteeseen tai onko hän ottanut vielä asiaan kantaa, ei ole merkitystä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa