Minilex - Lakipuhelin

Asunto-osakeyhtiön tilinpäätös

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asunto-osakeyhtiön tilinpäätös on lain mukaan laadittava neljän kuukauden sisällä tilikauden päättymisestä. Tilinpäätös on päivättävä ja yhtiön hallituksen sekä isännöitsijän on se allekirjoitettava. Tilinpäätöksen allekirjoittaja voi jättää eriävän mielipiteensä ja se on liitettävä tilinpäätökseen, jos eriävän mielipiteen esittänyt sitä vaatii.

Tilinpäätöksen tulee antaa oikea ja riittävä kuva asunto-osakeyhtiön toiminnasta. Tilinpäätöksen laatimisessa noudatettavan olennaisuusperiaatteen mukaisesti on ilmoitettava olennaiset tiedot. Tämä tarkoittaa tietoja joiden jättämisen pois tilinpäätöksestä voidaan kohtuullisesti olettaa vaikuttavan päätöksiin, joita tilinpäätöstietojen pohjalta tehdään.

Lain mukaan tilinpäätöksessä on oltava seuraavat tilikauden tiedot:

  • tilinpäätöspäivän taloudellista asemaa kuvaava tase
  • tuloksen muodostumista kuvaava tuloslaskelma
  • taseen ja tuloslaskelman liitteenä olevat tiedot, eli liitetiedot

Taseen ja tuloslaskelman eristä on esitettävä edelliseltä tilikaudelta vastaava tieto, eli vertailutieto. Mikäli erittelytapaa on muutettu tai vertailutieto ei muun syyn vuoksi ole käyttökelpoinen, on pyrittävä mahdollisuuksien mukaan oikaisemaan vertailutietoa

Lähtökohtaisesti asunto-osakeyhtiö on vapautettu velvollisuudesta ilmoittaa tilinpäätöksensä rekisteröitäväksi patentti- ja rekisterihallitukselle. Asunto-osakeyhtiön tilinpäätöksestä on kuitenkin pyynnöstä annettava jäljennös. Jäljennös on annettava kahden viikon kuluessa. Jäljennöksestä perittävä maksu saa olla suuruudeltaan enintään se, mitä rekisteriviranomainen samankaltaisesta jäljennöksestä perii.

Asunto-osakeyhtiön johdon, eli hallituksen ja isännöitsijän tilinpäätöksen laatimisessa tapahtuneet laiminlyönnit tai lain vastaisuudet voivat johtaa vahingonkorvausvelvollisuuteen aiheutuneista vahingoista.

Tämä on lyhyt yleisesitys lain asettamista vaatimuksista tilinpäätökselle sekä tilinpäätöksen laatimisessa noudatettavista periaatteista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa