Minilex - Lakipuhelin

Päihdehuollon tavoitteet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Päihdehuollon tavoitteet liittyvät sekä päihdeongelmien ehkäisyyn, että jo olemassa olevan päihteiden ongelmakäytön vähentämiseen. Kunnan tehtävänä on varmistaa, että sen tarjoamat päihdehuollon palvelut vastaavat kunnassa esiintyvää tarvetta. Palveluiden on tarkoitus olla mahdollisimman helposti tavoitettavia ja joustavia.

Päihdehuollon tavoitteena on ensinnäkin ehkäistä päihteiden ongelmakäyttöä. Ennaltaehkäisevää päihdehuoltoa on esimerkiksi nuorisotyön ja kouluterveydenhuollon palvelut. Myös erilaiset järjestöt ja poliisi osallistuvat ennaltaehkäisevään päihdetyöhön.

Päihteiden ongelmakäytön sekä siihen liittyvien sosiaalisten ja terveydellisen haittojen vähentäminen on myös päihdehuollon tavoitteena. Ensisijainen päihdepalveluiden muoto on avohuolto, joka voi käsittää erilaisia sosiaalisen tuen muotoja, ryhmä- ja perheterapiaa sekä kuntoutusta ja katkaisuhoitoa. Jos avohuollon palvelut eivät ole riittäviä, tulee kyseeseen laitoskuntoutus.

Päihdehuollon tavoitteena on paitsi tukea ja auttaa päihteiden ongelmakäyttäjää, myös edistää hänen läheistensä toimintakykyä ja turvallisuutta. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa