Minilex - Lakipuhelin

Hoitotahto todistajat

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hoitotahdolla tarkoitetaan potilaan tahdonilmaisua hänelle annettavasta hoidosta. Hoitotahto tulee sovellettavaksi, mikäli henkilö ei ole kykenevä päättämään itselleen annettavasta hoidosta. Hoitotahdolla varaudutaan siis tulevaisuuteen. Hoitotahto voi sisältää myös esimerkiksi valtuutuksen lähiomaiselle päättää annettavasta hoidosta.

Hoitotahdon ilmaiseminen kannattaa tehdä kirjallisesti, jos siihen on mahdollisuus. Hoitotahto allekirjoitetaan ja päivätään. Hoitotahtoa eivät koske muotovaatimukset, joten käytännössä mikä tahansa tahdonilmaisu on pätevä hoitotahdon ilmaisu. Kirjallisena ilmaistu hoitotahto on kuitenkin varmempi tapa tuoda tahtonsa ilmi. Koska muotovaatimuksia ei ole, myöskään todistajia ei ole pakko käyttää. On kuitenkin suositeltavaa pyytää kahta esteetöntä todistajaa hoitotahdon todistajiksi. Todistajia voidaan käyttää sekä suullisen että kirjallisen hoitotahdon yhteydessä. Henkilön tulee olla hoitotahdon tekohetkellä kykenevä päättämään hoitotahdostaan ja ymmärtää antamansa hoitotahdon sisältö. Todistajat helpottavat henkilön ymmärryksen arviointia jälkikäteen. Todistajien tehtävänä on varmistaa hoitotahdon aitous sekä varmistua siitä, että hoitotahdon tekijä ymmärtää tekemänsä ilmaisun.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]