Minilex - Lakipuhelin

Potilasasiakirjojen kieli

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Potilasasiakirja on asiakirja, jota käytetään hoidon järjestämiseksi ja toteuttamiseksi. Potilasasiakirjoja säännellään asetuksessa potilasasiakirjoista. EU:n jäsenmaat soveltavat potilasdirektiiviä. Potilasdirektiivin mukaan terveydenhuoltopalvelut annetaan lähtökohtaisesti vain EU- valtion virallisilla kielillä ja potilasasiakirjojen kieli on maan virallinen kieli. Tulkkauksesta aiheutuvista kustannuksista vastaa lähtökohtaisesti potilas itse. Suomessa potilasasiakirjat toimitetaan ja laaditaan siis suomeksi tai ruotsiksi. Mahdollista on antaa asiakirjat myös muulla kielellä, esimerkiksi englanniksi. Muulla kielellä asiakirjaa laadittaessa potilas vastaa mahdollisesti syntyvistä kustannuksista.

Hoidontarjoajalla ei ole velvollisuutta kääntää potilasasiakirjoja, joten potilaan kannattaa varmistua siitä, että hänellä on mukanaan tarvittavat asiakirjat sellaisella kielellä, jota hoitohenkilökunta hallitsee. Suomessa hoito annetaan aina Suomen hoitokäytännön mukaisesti ja potilasasiakirjat laaditaan suomeksi tai ruotsiksi, vaikka potilas olisikin ulkomaalainen.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos potilas haluaa hoitoa ulkomailla, on hänen itsensä vastuulla potilasasiakirjojen toimittaminen ulkomaiseen terveydenhoitoon. Asiakirjojen kääntäminen on yleensä potilaan omalla vastuulla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa