Minilex - Lakipuhelin

Aktiivisen eutanasian salliminen

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Eutanasia tarkoittaa toiselle henkilölle annettavaa kuolinapua, jossa ihminen surmataan hänen omasta pyynnöstään. Yleensä taustalla on henkilön parantumaton sairaus. Eutanasian vastaavina käsitteinä nähdään käytettävän armokuolemaa, kuolinapua ja avustettua itsemurhaa. Aktiivinen eutanasia tarkoittaa sitä, että toinen henkilö aiheuttaa toisen henkilön kuoleman tämän pyynnöstä, eli jokin toisen henkilön teko aiheuttaa kuolinapua pyytäneen henkilön kuoleman.

Jotta aktiivisen eutanasian toteuttamisesta toiselle henkilölle ei joudu rikosoikeudelliseen vastuuseen, sen on oltava sallittua lainsäädännössä. Mikäli eutanasia on laissa sallittu, kyseessä ei siten ole henkirikos. Muistettava on, että eutanasian tulee perustua täysin potilaan omaan tahtoon.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Aktiivinen eutanasia on eri menetelmin sallittua joissain valtioissa, joskin lainsäädäntö ja keinot aktiivisen eutanasian toteuttamiseksi vaihtelevat merkittävästi maiden välillä. Tietyin edellytyksin aktiivinen eutanasia voidaan sallia Belgiassa, Hollannissa ja Luxemburgissa. Sveitsissä sallittua on itsemurhan avustaminen. Esimerkiksi Puolassa ja Italiassa aktiivinen eutanasia on laissa kielletty. Huomioitava on, että eutanasia ja itsemurhan avustaminen tarkoittavat eri asioita ja käsitteisiin tulee yleisestikin kiinnittää tarkkaa huomiota eri maiden eutanasiaa koskevaan lainsäädäntöön perehtyessä.

Aktiivisen eutanasian sallimisesta keskustellaan myös Suomessa ja siihen liittyen on tehty eduskunnan käsittelyyn asti päätynyt kansalaisaloite. Toistaiseksi aktiivista eutanasiaa ei kuitenkaan ole Suomen lainsäädännössä sallittu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa