Minilex - Lakipuhelin

Valvira - Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Valvira on sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto. Se ohjaa ja valvoo alaa sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa. Sen tavoite on parantaa sosiaali- ja terveyspalvelujen laatua sekä oikeusturvan toteutumista. Valvira syntyi vuonna 2009, kun Terveydenhuollon oikeusturvakeskus (TEO) ja Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus (STTV) yhdistyivät.

Valviran keskeinen tehtävä on myöntää lupia. Herkkien toimintojen luvanvaraisuus ehkäisee puoskarointia ja pitää palvelut riittävällä tasolla. Valvira vastaa terveydenhuollon ammattihenkilöiden laillistamisesta, luvista ja nimikesuojasta: esimerkiksi lääkärin tai fysioterapeutin titteliä saa käyttää vain Valviran hyväksymä henkilö. Valvira ylläpitää JulkiTerhikki-rekisteriä, josta voi tarkistaa, onko tietty henkilö todella terveydenhuollon ammattilainen.

Valvira päättää myös eräistä muista luvista. Se hyväksyy yksityiset terveydenhuollon ja sosiaalihuollon harjoittajat. Lisäksi se antaa alkoholin valmistus-, maahantuonti- ja tukkumyyntilupia. Myös hedelmöityshoitoja tai alkiotutkimusta harjoittava laitos tarvitsee Valviran luvan.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Valviran toinen tärkeä tehtävä on valvonta. Valvonta kohdistuu terveydenhuollon ammattilaisiin ja toimintayksiköihin, sekä julkisiin että yksityisiin. Jos terveydenhuollon ammattilainen toimii virheellisesti, Valvira voi antaa hänelle määräyksiä, rajoittaa hänen ammatinharjoittamisoikeuttaan taikka poistaa sen. Niin ikään se valvoo sosiaalihuollon yksiköitä. Lisäksi Valvira valvoo alkoholituotteita sekä niiden valmistajia, tukkumyyjiä ja mainostajia. Se myös valvoo tupakan ainesosia, pakkausmerkintöjä ja mainontakieltoa.

Valviralla on siis monia tärkeitä lupa- ja valvontatehtäviä, jotka edistävät kansanterveyttä. Ne koskevat muun muassa sosiaali- ja terveydenhuoltoa, alkoholia ja tupakkaa. Kuka tahansa voi tehdä kantelun Valviralle huonosta sosiaali- tai terveydenhuollosta. Kantelu voi johtaa parempiin käytäntöihin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa