Minilex - Lakipuhelin

Hoitotahto kanta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hoitotahto on potilaan ennakoivasti antama tahdonilmaisu, joka koskee hänen hoitoaan. Potilas ilmaisee hoitotahtonsa ollessaan vielä kykenevä päättämään hoidostaan, mutta hoitotahtoa sovelletaan käytännössä vasta tilanteessa, jossa potilas ei enää ole kykenevä ilmaisemaan tahtoaan. Tällöin hoitotahto ohjaa potilasta hoitavaa hoitohenkilökuntaa toimimaan potilaan itsemääräämisoikeutta kunnioittavasti. Eräs keino säilöä oma hoitotahto luotettavasti on tallettaa se Kanta-palveluiden Omakanta-järjestelmään.

Kanta-palveluihin kuuluvat Resepti-palvelu, Lääketietokanta, Potilastiedon arkisto, Tiedonhallintapalvelu sekä Omakanta. Palveluihin tallentuu tietoa esimerkiksi potilaan resepteistä ja potilastiedoista, ja tiedot ovat potilaan itsensä ja häntä hoitavien lääkärien käytettävissä. Potilas voi kirjautua Omakantaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Omakantaan järjestelmän käyttäjä voi muun muassa tallentaa oman hoitotahtonsa ja elinluovutustahtonsa. Kun hoitotahto on tallennettu Omakantaan, voivat eri terveydenhuollon toimintayksiköt nähdä sen ja käyttää sitä, jos hoitotahdon laatija on kyseisessä toimintayksikössä hoidettavana. Omakantaa käyttävät niin julkiset kuin yksityisetkin terveydenhuoltoyksiköt, joten sinne tallennettu hoitotahto on hyvin laajalti saatavissa sitä tarvittaessa.

Vinkit

  • Hoitotahto kannattaa laatia kirjallisesti, jolloin sen olemassaolo ja sisältö on helpompi todentaa.
  • Jos kirjallisen hoitotahdon tallentaa Omakanta-järjestelmään, se on laajasti eri terveydenhuollon toimintayksiköiden saatavilla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa