Minilex - Lakipuhelin

Hoitotahto kanta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hoitotahto on potilaan ennakoivasti antama tahdonilmaisu, joka koskee hänen hoitoaan. Potilas ilmaisee hoitotahtonsa ollessaan vielä kykenevä päättämään hoidostaan, mutta hoitotahtoa sovelletaan käytännössä vasta tilanteessa, jossa potilas ei enää ole kykenevä ilmaisemaan tahtoaan. Tällöin hoitotahto ohjaa potilasta hoitavaa hoitohenkilökuntaa toimimaan potilaan itsemääräämisoikeutta kunnioittavasti. Eräs keino säilöä oma hoitotahto luotettavasti on tallettaa se Kanta-palveluiden Omakanta-järjestelmään.

Kanta-palveluihin kuuluvat Resepti-palvelu, Lääketietokanta, Potilastiedon arkisto, Tiedonhallintapalvelu sekä Omakanta. Palveluihin tallentuu tietoa esimerkiksi potilaan resepteistä ja potilastiedoista, ja tiedot ovat potilaan itsensä ja häntä hoitavien lääkärien käytettävissä. Potilas voi kirjautua Omakantaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Omakantaan järjestelmän käyttäjä voi muun muassa tallentaa oman hoitotahtonsa ja elinluovutustahtonsa. Kun hoitotahto on tallennettu Omakantaan, voivat eri terveydenhuollon toimintayksiköt nähdä sen ja käyttää sitä, jos hoitotahdon laatija on kyseisessä toimintayksikössä hoidettavana. Omakantaa käyttävät niin julkiset kuin yksityisetkin terveydenhuoltoyksiköt, joten sinne tallennettu hoitotahto on hyvin laajalti saatavissa sitä tarvittaessa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

  • Hoitotahto kannattaa laatia kirjallisesti, jolloin sen olemassaolo ja sisältö on helpompi todentaa.
  • Jos kirjallisen hoitotahdon tallentaa Omakanta-järjestelmään, se on laajasti eri terveydenhuollon toimintayksiköiden saatavilla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]