Minilex - Lakipuhelin

Potilaan oikeus valita terveyskeskus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Potilaalla on oikeus nykyään valita terveyskeskuksena. Mikäli kyseessä on kiireetön sairaanhoito, voi potilas valita vapaasti hoitopaikkansa. Oman kuntansa terveysasemista saa valita sen, jolta haluaa hoitoa saada. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaihtaessa terveysasemaa, tulee asiasta ilmoittaa kirjallisesti sekä uudelle että vanhalle terveysasemalle. Jos potilas haluaa, voi terveyskeskuksen periaatteessa valita myös oman kotikunnan ulkopuolelta. Kotisairaanhoitoa ei toisen kunnan kuitenkaan tarvitse järjestää.

Potilaan hoitovastuu siirtyy terveysasemaa vaihdettaessa kolmen viikon kuluessa ilmoituksesta. Potilas saa valita yhdellä kertaa vain yhden terveysaseman ja vaihdon voi suorittaa kerran vuodessa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos potilas viettää säännöllisesti pidempiä aikoja kotikuntansa ulkopuolella työn, opiskelun, vapaa-ajan vieton, lähiomaisen tai muun vastaavan syyn vuoksi, potilas voi käyttää hoitosuunnitelmansa mukaisen hoidon toteuttamiseen myös toisen kunnan terveydenhuollon palveluita ilman, että potilaan valitsema terveysasema muuttuu.

Lakipuhelin vastaa mielellään kysymyksiin hoitopaikan valinnasta sekä potilaan oikeuksista. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa