Minilex - Lakipuhelin

Potilaan oikeus hoitopaikan valintaan

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Uuden terveydenhuoltolain mukaan potilas saa valita hoitopaikkansa melko vapaasti. Potilaalla on oikeus valita hoitopaikkansa, mikäli kyseessä on kiireetön sairaanhoito. Potilas voi valita, miltä oman kuntansa terveysasemalta hän haluaa saada hoitoa. Kun potilas vaihtaa omaa terveysasemaansa, tulee asiasta tehdä kirjallinen ilmoitus sekä vanhalle että uudelle terveysasemalle. Potilaan niin halutessa voi kysymykseen tulla myös oman kunnan ulkopuolinen terveyskeskus. Toisella kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta järjestää kotisairaanhoitoa oman alueensa ulkopuolella.  Myös vaihtaessaan kuntien terveyskeskusten välillä potilaalla on ilmoitusvelvollisuus sekä vanhaan että uuteen terveyskeskuksen.

Hoitovastuu potilaasta siirtyy uudelle terveysasemalle tai muun kunnan terveyskeskukselle kolmen viikon kuluessa potilaan tekemästä ilmoituksesta. Valinta voi kohdistua samanaikaisesti vain yhteen terveysasemaan. Potilaan valinnanvapautta rajoittaa se, että terveysasemaa voi vaihtaa aikaisintaan vuoden kuluttua edellisestä hoitopaikan valinnasta.

Jos potilas viettää säännöllisesti pidempiä aikoja kotikuntansa ulkopuolella työn, opiskelun, vapaa-ajan vieton, lähiomaisen tai muun vastaavan syyn vuoksi, potilas voi käyttää hoitosuunnitelmansa mukaisen hoidon toteuttamiseen myös toisen kunnan terveydenhuollon palveluita ilman, että potilaan valitsema terveysasema muuttuu.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Hoitopaikasta riippumatta potilas on oikeutettu perusterveydenhuollon hoitoon pääsyä koskeviin oikeuksiin. Näiden mukaan esimerkiksi hoidon tarpeen arviointi on tehtävä viimeistään kolmantena arkipäivänä siitä, kun potilas on ottanut yhteyden terveyskeskukseen.

Hoitopaikan valintaan ja muihin potilaan oikeuksiin liittyviin kysymyksiin vastauksia saa lakipuhelimesta, jossa asiantuntevat lakimiehemme vastaavat mahdollisiin kysymyksiisi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa