Minilex - Lakipuhelin

Aktiivinen eutanasia

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Aktiivinen eutanasia tarkoittaa kuolinapua tilanteessa, jossa aikuinen henkilö haluaa omasta vakaasta tahdostaan saada kuolla tilanteessa, jossa hänen sairauteensa ei ole parannuskeinoa eikä oireita helpottavia hoitomuotoja. Kysymys voi olla esimerkiksi siitä, että lääkäri antaa vakavasti sairaan potilaan pyynnöstä tälle kuolettavan annoksen lääkettä.

Aktiivinen eutanasia on Suomessa kielletty. Aktiivinen eutanasia on tahallinen henkirikos, tilanteesta riippuen surma tai tappo. Yleensä aktiivisen eutanasian tekijän lienee katsottava syyllistyneen surmaan. Surma on kokonaisuutena arvostellen lieventävien asianhaarojen vallitessa tehty tappo. Arvioitaessa sitä, onko tällaisia lieventäviä asianhaaroja ollut käsillä otetaan huomioon muun muassa rikoksen poikkeukselliset teko-olosuhteet ja rikoksen tekijän vaikuttimet. Tällainen vaikutin voi olla esimerkiksi surmatun oma vakaa pyyntö. Surmasta tuomitaan vankeutta vähintään neljä vuotta ja enintään kymmenen vuotta. Jos teko katsotaan tapoksi, on rangaistuksena vähintään kahdeksan vuotta vankeutta.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Aktiivinen eutanasia on siis Suomessa rikos. Kysymys on toisen ihmisen tahallisesta tappamisesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa