Minilex - Lakipuhelin

Hoitotahdon purkaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomessa voimme ilmaista tahtomme meitä koskevasta hoidosta siltä varalta, että päädymme tilanteeseen jolloin emme enää kykene käyttämään itsemääräämisoikeutta esimerkiksi vakavan sairauden tai terveydentilan radikaalin heikkenemisen takia. Pääsääntöisesti ilmaisemme tahtomme suullisesti, mutta aina tilanne ei sitä salli. Tätä varten on olemassa niin kutsuttu hoitotahto. Hoitotahdosta voidaan määräätä sähköisesti kanta.fi palvelussa, tai vapaamuotoisesti kirjallisella ilmoituksella. Jos hoitotahtoa ei tehdä sähköisesti, on asiakirja syytä toimittaa kaikille henkilöä hoitaville viranomaisille paperisena. Jos hoitotahto ei ole vielä ajankohtainen vaan se on laadittu tulevaisuuden varalle, kannattaa sitä säilyttää paikassa josta se on helposti löydettävissä, ja ilmaista esimerkiksi lähimmäisille hoitotahdon olemassaolo.

Hoitotahto kannattaa olla myös allekirjoitettu kahden todistajan toimesta, jotka voivat olla myös terveydenhoitolalan henkilökuntaa, mutta eivät lähisukulaisia.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos hoitotahtoon halutaan tehdä muutoksia tai purkaa se, se onnistuu laatimalla uusi asiakirja tai päivitys sähköiseen palveluun. Jos aikaisempi kirjallinen hoitotahto halutaan purkaa, tulee ilmoitus siitä toimittaa kaikille niille, joilla on hallussaan mahdollinen aikaisempi hoitotahto, jotta tilanteessa ei synny epäselvyyksiä henkilön todellisesta tahtotilasta. Myös purkamisilmoitus ja muutosilmoitus voivat olla vapaamuotoisia, kunhan niistä selviää täsmällisesti asiakirjan tarkoitus, potilaan henkilöllisyys ja todistajien allekirjoitukset asiakirjan oikeellisuudesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa