Minilex - Lakipuhelin

Potilasasiakirjat itselle

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Potilasasiakirjoihin merkitään potilaan hoidon järjestämisen, suunnittelun, toteuttamisen ja seurannan turvaamiseksi tarvittavat tiedot.  Potilasasiakirjoja ovat potilaskertomus ja muut potilaan hoidon yhteydessä laaditut ja saadut tiedot, jotka sisältävät potilaan terveydentilaa koskevia tietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja.  Potilasasiakirjat ovat salassapidettäviä.  Niihin liittyviä tietoja ei saa antaa sivullisille ilman potilaan tai tämän laillisen edustajan kirjallista suostumusta.

Potilaalla on oikeus saada tietoa omasta terveydentilastaan ja itseään koskevista potilasasiakirjamerkinnöistä.  Potilas voi saada itseään koskevat potilasasiakirjat itselleen ottamalla yhteyttä hoitaneeseen toimipaikkaan.  Potilasasiakirjat tulee pyytää siitä toimipaikasta, jossa potilasasiakirjamerkinnät on tehty.  Pyyntö voidaan tehdä henkilökohtaisesti asioimalla hoitopaikassa, kirjallisesti allekirjoitetulla asiakirjalla, joka toimitetaan postin välityksellä hoitopaikkaan, tai sähköistä viestintää käyttäen.  Hoitolaitoksilla on valmiita lomakkeita, joilla tilata potilasasiakirjoja toimitettavaksi itselle.  Vuodesta 2015 lähtien potilastiedot on myös tallennettu Omakanta-palveluun, josta potilas voi tarkastella omia potilastietojaan verkkopankkitunnuksilla kirjautumalla. 

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Joskus potilasasiakirjojen sisältö voi olla haitaksi potilaalle.  Tällaisessa tilanteessa potilaalle annetaan kirjallinen todistus, jossa kerrotaan, miksi potilastietoja ei voida luovuttaa potilaalle itselleen.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa