Minilex - Lakipuhelin

Hoitotahdon toteutuminen

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Hoitotahdolla tarkoitetaan potilaan tahdonilmaisua tulevaisuudessa saatavan hoidon varalle. Hoitotahto tehdään, jotta potilaan ollessa tulevaisuudessa mahdollisesti kykenemätön päättämään itselleen annettavasta hoidosta, lääkäreillä ja omaisilla on tieto potilaan tahdosta. Lähtökohtaisesti potilaan ollessa parantumattomasti sairas, potilaalle annetaan perushoitoa sekä oireiden lievittämiseen tähtäävää hoitoa. Hoitotahto selvittää annettavien hoitojen laatua sekä poissulkee potilaan halutessa tietyt hoitomuodot. Hoitotahto pyritään selvittämään ennen kuin potilas on kykenemätön päättämään omasta hoidostaan. Hoitotahdon toteutuminen on yleensä kaikkien etu. Ensinnäkin potilas saa haluamaansa hoitoa. Toiseksi hoitohenkilökunta ja omaiset eivät joudu arvailemaan potilaan tahtoa.

Kun potilas on ilmaissut hoitotahtonsa, lääkärit sekä muu terveydenhuollon ammattihenkilökunta ovat velvollisia ottamaan huomioon potilaan tahdon hoidon yhteydessä. Jos omaiset ovat eri mieltä potilaan antaman hoitotahdon kanssa, noudatetaan hoitotahtoa. Lääkärillä on kuitenkin oikeus arvioida potilaan tila ja tehdä hoitopäätökset potilaan osalta oman arvionsa pohjalta.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Lähtökohtaisesti hoitoa on annettava potilaan tahdon mukaisesti. Näin ollen hoitotahdolla on todellinen merkitys potilaan hoidon kannalta. Hoitotahdosta voidaan poiketa, mikäli on perusteltu syy uskoa, että potilaan tahtotila on muuttunut hoitotahdon antamisen jälkeen. Lääkärillä on oikeus myös poiketa hoitotahdosta, jos hän uskoo, että potilaalla on mahdollisuus parantua.

Hoitotahtoon liittyvissä kysymyksissä kannattaa olla yhteydessä lakipuhelimeen tai lakimiehiimme vastausten saamiseksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa