Minilex - Lakipuhelin

Terveydenhuoltolaki ja hoitotakuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Terveydenhuoltolaki säätää hoitotakuusta terveydenhuollossa. Terveydenhuoltolain 6 luvusta löytyy pykälät niin perusterveydenhuoltoon kuin myös erikoissairaanhoitoon pääsystä.

Hoitotakuu määrittää sen ajan, jonka kuluessa potilaan on saatava lain mukaan hoidon tarpeen arviointi ja itse hoito. Hoitoon pääsyyn on siis asetettu laissa määräajat. Kiireellisissä tapauksissa hoitoa on luonnollisesti saatava heti asuinpaikasta riippumatta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Hoitoon pääsyn määräajat vaihtelevat perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä. Perusterveydenhuollossa arvio hoidon tarpeesta tulee terveydenhuoltolain mukaan tehdä kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta, jollei arviointia ole voitu tehdä ensimmäisen yhteydenoton aikana. Hoito on aloitettava perusterveydenhuollossa kohtuullisessa ajassa, viimeistään kolmessa kuukaudessa hoidon tarpeen arvioimisesta. Erikoissairaanhoidossa hoidon tarpeen arviointi voi olla jopa kolme kuukautta, jos arviointi edellytää erityisiä kuvantamis- tai laboratoriotutkimuksia. Tavanomaisesti määräaika hoidon tarpeen arvioinnin osalta on kuitenkin kolme viikkoa lähetteen saapumisesta sairaanhoidon toimintayksikköön. Itse hoidon osalta erikoissairaanhoidossa on puolestaan hoidon aloittaminen kohtuullisessa ajassa, viimeistään 6 kuukauden sisällä hoidon tarpeen arvioinnista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa