Minilex - Lakipuhelin

Terveydenhuoltolaki ja hoitotakuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Terveydenhuoltolaki säätää hoitotakuusta terveydenhuollossa. Terveydenhuoltolain 6 luvusta löytyy pykälät niin perusterveydenhuoltoon kuin myös erikoissairaanhoitoon pääsystä.

Hoitotakuu määrittää sen ajan, jonka kuluessa potilaan on saatava lain mukaan hoidon tarpeen arviointi ja itse hoito. Hoitoon pääsyyn on siis asetettu laissa määräajat. Kiireellisissä tapauksissa hoitoa on luonnollisesti saatava heti asuinpaikasta riippumatta.

Hoitoon pääsyn määräajat vaihtelevat perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä. Perusterveydenhuollossa arvio hoidon tarpeesta tulee terveydenhuoltolain mukaan tehdä kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta, jollei arviointia ole voitu tehdä ensimmäisen yhteydenoton aikana. Hoito on aloitettava perusterveydenhuollossa kohtuullisessa ajassa, viimeistään kolmessa kuukaudessa hoidon tarpeen arvioimisesta. Erikoissairaanhoidossa hoidon tarpeen arviointi voi olla jopa kolme kuukautta, jos arviointi edellytää erityisiä kuvantamis- tai laboratoriotutkimuksia. Tavanomaisesti määräaika hoidon tarpeen arvioinnin osalta on kuitenkin kolme viikkoa lähetteen saapumisesta sairaanhoidon toimintayksikköön. Itse hoidon osalta erikoissairaanhoidossa on puolestaan hoidon aloittaminen kohtuullisessa ajassa, viimeistään 6 kuukauden sisällä hoidon tarpeen arvioinnista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]