Minilex - Lakipuhelin

Aktiivisen eutanasian sallivat maat

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Aktiivinen eutanasia on Suomessa kielletty. Suomessa aktiivinen eutanasia on henkirikos, tilanteesta riippuen surma tai tappo. Eutanasia, jossa lääkäri aiheuttaa potilaan kuoleman on sallittu tällä hetkellä vain neljässä maassa.

Hollannissa eutanasia on mahdollinen, jos potilas sitä pyytää. Edellytyksenä on, että potilas kärsii sietämättömistä kivuista, hänen sairautensa on parantumaton, eikä hänen tilansa enää voi parantua. Eutanasiaa koskevaan päätöksentekoon tulee osallistua kaksi lääkäriä, ja eutanasiatapauksista raportoidaan jälkikäteen erityiselle komitealla. Belgiassa eutanasia voidaan myöntää sitä pyytävälle potilaalle, joka voi henkisesti hyvin ja kärsii jatkuvista ja sietämättömistä kivuista, joiden lievittäminen ei ole mahdollista. Belgiassa ei ole asetettu eutanasialle alaikärajaa. Alaikäiselle voidaan myöntää eutanasia vanhempien suostumuksella, jos lapsi on parantumattoman sairauden loppuvaiheessa. Luxemburgissa aktiivinen eutanasia on sallittu vakavasta ja parantumattomasta sairaudesta kärsiville. Eutanasian edellytyksenä on kahden lääkärin ja asiantuntijaryhmän hyväksyntä. Kolumbiassa sallittiin lääkärin tekemä eutanasia vuonna 2015. Eutanasia on mahdollinen sen jälkeen, kun lääkäri on kertonut potilaalle kaikki mahdolliset hoitovaihtoehdot. Tämän jälkeen lääkäri voi hakea luvan eutanasiaan erityiseltä raadilta, johon kuuluu muun muassa potilaan sairauteen erikoistunut lääkäri ja asianajaja.

Varsinaisen aktiivisen eutanasian sallivia maita on siten vain muutama. Sen sijaan avustettu itsemurha, jossa lääkäri määrää potilaalle kuolemaan johtavat reseptilääkkeet on sallittu Sveitsissä ja Saksassa, Kanadassa sekä joissakin Yhdysvaltojen osavaltioissa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]