Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutus ja kiinteistökauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutus voi sisältyä esimerkiksi kotivakuutukseen. Oikeusturvavakuutuksen tarkoitus on korvata asianajajan tai muun lakimiehen käyttämisestä aiheutuvia kuluja esimerkiksi kiinteistökauppoja koskevissa riitatilanteissa. Eri vakuutusyhtiöiden vakuutusehdot voivat kuitenkin poiketa paljon toisistaan, ja se, mitä kiinteistökauppariidasta aiheutuvien kulujen korvattavuudelta edellytetään, riippuu hankitun oikeusturvavakuutuksen ehdoista.

Asuntokauppoja tehtäessä on erityisesti suositeltavaa tarkistaa vakuutuksen voimassaolo, sillä vakuutuskäytännössä on asuntokauppariidoissa tullut toistuvasti esiin niin sanottu kahden vuoden sääntö. Kahden vuoden sääntö merkitsee sitä, että jos vakuutus on ollut voimassa vähemmän kuin kaksi vuotta, täytyy myös niiden seikkojen, joihin asiassa esitetty vaatimus tai syyte perustuu, olla syntynyt vakuutuksen voimassaoloaikana. Asuntokauppaa koskevissa riidoissa kaupan tekeminen on yleensä katsottu riidan perusteeksi, mikä vuoksi vakuutukseen liittyvää etua ei ole myönnetty, jos oikeusturvavakuutus ei ole ollut voimassa kauppakirjan tekohetkellä eikä vakuutus ole ollut vakuutustapahtuman sattuessa voimassa kahta vuotta. Vakuutuksen voimassaoloaikaan luetaan aika, jonka vakuutus on ollut yhtäjaksoisesti voimassa yhdessä tai useammassa vakuutusyhtiössä saman sisältöisenä. Tästä syystä on erityisen tärkeää, ettei vanhan ja uuden vakuutuksen voimassaolon väliin tule yhdenkään päivän katkosta.

Oikeusturvavakuutuksissa on usein rajoitusehto, jonka mukaan ei korvata kuluja, jotka liittyvät muuhun kiinteistöön tai asuinhuoneistoon kuin vakuutetun vakinaiseen asuntoon tai vakuutetun omassa käytössä olevaan vapaa-ajanasuntoon. Siten on yleensä rajattu sijoitusasuntoja koskevat riidat korvattavien tapahtumien ulkopuolelle. Poikkeuksia kuitenkin on, ja joissakin vakuutuksissa korvattavien tapahtumien piiriin saattavat kuitenkin vakuutusyhtiöstä riippuen kuulua vakuutetun omistamaa ainoaa tai ainoastaan kahta sijoitusasuntoa koskevat asiat.

Kiinteistöjen ja asuntojen kauppaa koskevat virheet voivat olla niin ostajalle kuin myyjällekin taloudellisesti todella merkityksellisiä, jos näiden virheiden vuoksi joudutaan oikeuteen. Tämän vuoksi olisi kauppaan liittyvien riskien minimoimiseksi syytä varmistaa ennen kaupan tekoa, että oma oikeusturvavakuutus antaa suojaa kiinteistökauppaa koskevien riitojen varalta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]