Minilex - Lakipuhelin

Oikeusturvavakuutus ja tuomioistuinsovittelu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeusturvavakuutus korvaa kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut vakuutusehtojen mukaisesti. Oikeudenkäynnistä aiheutuvien kustannusten lisäksi oikeusturvavakuutus korvaa usein myös oikeudenkäynnin välttämisestä aiheutuneet kustannukset. Näin myös riita-asian tuomioistuinsovittelusta aiheutuneet kulut voidaan korvata oikeusturvavakuutuksesta.

Sovittelukulujen korvaamista oikeusturvavakuutuksesta on haettava vakuutusyhtiöltä etukäteen. On kuitenkin huomattava, että oikeusturvavakuutusten sovittelua koskevat vakuutusehdot vaihtelevat eri vakuutusyhtiöiden välillä. Esimerkiksi vakuutusten omavastuuosuuksissa ja vakuutusmäärissä voi olla huomattavia eroja.

Osassa oikeusturvavakuutuksia on määritetty, että sovittelussa vakuutuksen enimmäiskorvaus on puolet siitä, mitä se on oikeudenkäynnissä ratkaistavissa riidoissa. Tämä johtuu siitä, että sovittelussa osapuolet vastaavat itse kuluistaan, eikä vakuutusyhtiöllä ole mahdollisuutta omien kulujensa kattamiseen oikeudenkäyntiä vastaavalla tavalla. Pääsääntöisesti sovittelun kustannukset ovat kuitenkin oikeudenkäynnin kustannuksia pienemmät. Oikeusturvavakuutuksiin liittyvien erojen vuoksi on suositeltavaa tarkistaa etukäteen, missä määrin oma vakuutus kattaa sovittelukustannukset.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]